GIF Friidrott utarbetade verksamhetshandbok

GIF utarbetade verksamhetshandbok

Gamlakarleby IF:s friidrottssektion har i vår utarberbetat en verksamhetshandbok där sektionens verksamhet beskrivs på ett kortfattat sätt. Verksamhetshandboken på elva sidor är tillänglig på föreningens hemsida

.
- Handboken är ett redskap för de aktiva men även för dem som tittar på verksamheten utifrån och blir intresserade, säger sektionens ordförande Kristian Ånäs.


Distriktchefen för SUL:s västra område, Tapio Rajamäki, ser handboken som en form av kvalitetsstämpel för verksamheten.


- Handboken är lätt att komplettera och uppdatera, säger han.

I verksamhetshandboken beskriver föreningen sin organisation och uppgift, vision, tävlingsarrangemangen, idrottarens förpliktelser, ersättningarna för idrottare och tränare mm.


Om konkreta mål som föreningen räknar upp framgår att GIF strävar efter att utnämna en ungdomschef samt uppnå 120 licenser. Idag är antalet cirka 90.


Resultatmässigt siktar GIF på att vara bland de 70 bästa klubbar i landet.


Handboken har utarbetats av Kristian Ånäs, Maria Pelander, Daniel Store och Anders Åkerblom på SUL:s föreningsutbildning. Enligt Rajamäki är det knappt 100 föreningar i landet som utarbetat en liknande handbok.

Daniel Store, Maria Pelander, Tapio Rajamäki från SUL, Kristian Ånäs och Peter Björkroth är nöjda med verksamhetshandboken.

Peter Lerbacka